Making a contact form drive me crazy...

Issues related to forms.
Post Reply
User avatar
psaldari
Posts: 31
Joined: Wed Aug 16, 2017 3:26 pm
Location: Europe

Making a contact form drive me crazy...

Post by psaldari » Thu Apr 25, 2019 4:01 pm

for two days I have been trying to create a simple contact form ... but it doesn't work as I would like and this drives me crazy ...
how can I make the same contact form like the tutorial here:
http://www.quickandeasywebbuilder.com/validation.html
its the first "Default validation"

Paolo

User avatar
Pablo
Site Admin
Posts: 3145
Joined: Mon Feb 13, 2006 7:00 am
Location: Europe
Contact:

Re: Making a contact form drive me crazy...

Post by Pablo » Thu Apr 25, 2019 6:30 pm


User avatar
psaldari
Posts: 31
Joined: Wed Aug 16, 2017 3:26 pm
Location: Europe

Re: Making a contact form drive me crazy...

Post by psaldari » Thu Apr 25, 2019 8:25 pm

I read all your tutorials and FAQ, but, as I write in the "Is it a bug?" post, my forms do not works like yours.
In yours if I do not insert the email address and I click the Submit button I receive a message, if I write a partial address I receive the same message.
I test to use the wizard, I test to create a form from scratch but always with the same results.
Can you write a step by step tutorial?

Paolo

User avatar
Pablo
Site Admin
Posts: 3145
Joined: Mon Feb 13, 2006 7:00 am
Location: Europe
Contact:

Re: Making a contact form drive me crazy...

Post by Pablo » Fri Apr 26, 2019 6:59 am

The tutorials and FAQ describe step by step how to implement a form.

To be able to help you I need to see what you have done.
What is the URL of the page?
What are your exact settings?

User avatar
psaldari
Posts: 31
Joined: Wed Aug 16, 2017 3:26 pm
Location: Europe

Re: Making a contact form drive me crazy...

Post by psaldari » Fri Apr 26, 2019 9:57 am

Never mind, I found the problem...
if I set the same value in the Property Inspector and in the Validation (for example mail on both) there is no warnings and the email is sent.
But if I set in the Property Inspector "text" as a Type and in the Validation I set "Email Address" as Data Type all works great.

Cheers
Paolo

P.S. is it normal or is it a bug?

User avatar
Pablo
Site Admin
Posts: 3145
Joined: Mon Feb 13, 2006 7:00 am
Location: Europe
Contact:

Re: Making a contact form drive me crazy...

Post by Pablo » Fri Apr 26, 2019 5:17 pm

The input type 'email' is standard HTML functionality. However, it may work different in different browsers. This is unrelated to QWB.

Post Reply